Slatki džepovi s marmeladom
Ukoliko želite da brzo i jednostavno napravite slatko pecivo, naša preporuka su ukusni slatki džepovi sa marmeladom. Vrlo lahko se pripreme, a pri tome su idealni za doručak, užinu ili kao slatkiš uz kahvu.
Sastojci:
- 1 pakovanje smrznutog lisnatog tijesta
- 1/2 šolje Natura marmelade od jagode
-100g smrznutog voća po želji
- 1 jaje
- 1 šolja šećera u prahu
Priprema:
1. Odledite lisnato tijesto preko noći u frižideru ili ga ostavite na sobnoj temperaturi 40 minuta.
2. Zagrijte rernu na 200ºC.
3. Oklagijom blago obradite tijesto i isijecite na 12 jednakih pravougaonika. Na šest komada stavite po jednu kašćicu marmelade i malo smrznutog voća, a rubove premažite umućenim jajetom.
4. S preostalih šest komada lisnatog tijesta ih prekrijte i rubove spojite sa viljuškom.
5. Nožem napravite 2-3 proreza na površini, da se džepovi tokom pečenja ne bi napuhali.
6. Prekrijte tepsiju papirom za pečenje i poredajte džepove.
7. Stavite tepsiju sa džepovima na 5 minuta u zamrzivač. Kada je izvadite, premažite džepove jajetom.
8. Pecite 5 minuta na 200º i nakon toga smanjite temperaturu na 150º i pecite jos 20 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
9. Pomješajte šećer u prahu sa 1-2 kašike vode, dok ne dobijete glatku masu. Dekorišite vruće džepove sa dobivenom glazurom po želji.
Prijatno!
Firma Agrona d.o.o. Živinice je izvršila isplatu za prvu polovinu mjeseca jula 2017. svojim kooperantatima koj ...
Predstavnici certifikacijske kuće ICS posjetili su fabriku Natura food u Balatunu, koja je uspješno ispunila s ...
Kompanija Adriatic Group je tokom 2016. ostvarila značajan napredak u poslovanju. Šta je potaknulo taj rast i ...