Vijest
27.12.2016

Paketi Klas i Natura proizvoda za 200 samohranih majki

Dvije stotine samohranih majki-članica Udruženja samohranih roditelja Kantona Sarajevo Jedan manje-One less dobili su pakete domaćih brendova Klas i Natura.

Naše udruženje egzistira četiri godine. Do sada smo nailazili na velike poteškoće i nerazumijevanje zajednice, ali zahvaljujući dobrim ljudima i donatorima naša svakodnevnica je lakša. Ovu donaciju nismo tražili, nego su privrednici, prateći naš rad, sami odlučili da nam pomognu. Hvala što su nam novogodišnje praznike učinili ugodnijim“, izjavila je Rusmila Jahić, članica Udruženja samohranih roditelja Kantona Sarajevo Jedan manje-One less.

Aktivnu ulogu za unapređenje statusa samohranih roditelja, a samim time i njihove djece, preuzeo je i istinski prijatelj svakog djeteta - Zlatko Bostandžić.

Samohrani i razvedeni roditelji su, nažalost, ugrožena populacija u bh. društvu. Borit ćemo se da ovo udruženje uvedemo u sistem i tako osiguramo njegovo redovno finansiranje. Mnogo naših članova je nezaposleno, a školuju djecu, i to bez stipendija. Potrebni su nam samoodrživi projekti, i vjerujemo da ćemo ih imati u 2017. godini“, rekao je Zlatko Bostandžić, predsjednik UO Udruženja samohranih roditelja Kantona Sarajevo Jedan manje-One less, te se zahvalio grupacijama AS i Adriatic na podršci.

Klas d.d. Sarajevo je članica najveće bh. privatne grupacije AS GROUP, a domaći brend Natura se proizvodi u dvije bosanskohercegovačke fabrike koje se nalaze u sastavu Adriatic Group.


Ostale vijesti
Do 25.06.
Vijest
Agrona uspješno prati bh. poljoprivrednike

Firma Agrona d.o.o. Živinice je izvršila isplatu za prvu polovinu mjeseca jula 2017. svojim kooperantatima koj ...

Do 25.06.
Vijest
Certificiran kvalitet Natura proizvoda

Predstavnici certifikacijske kuće ICS posjetili su fabriku Natura food u Balatunu, koja je uspješno ispunila s ...

Do 25.06.
Vijest
Adriatic Group sve uspješnija

Kompanija Adriatic Group je tokom 2016. ostvarila značajan napredak u poslovanju. Šta je potaknulo taj rast i ...