MENU
Prerađevine od povrća
Prerađevine od voća
Galerije
Video
Logotipi
Natura Food partner projekta "USAID partnerstvo za razvoj agrobiznisa"
29.06.15 u 14:49

„USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ je najveći projekat u segmentu uzgoja kornišona u BiH koji je podržan od strane USAID-a, partnerske firme iz bh. dijaspore Brajlović GmbH Vienna, te domaćih firmi Natura d.o.o. Bijeljina, Brams d.o.o. Sarajevo i Plant d.o.o. Tuzla. Implementator projekta je firma Agrona d.o.o. Živinice.

Preko projekta „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ potpisani su ugovori sa kooperantima u preko 60 opština u Bosni i Hercegovini , a preko 4.000 ljudi će biti uključeno u projekat. Osnovni cilj projekta je da se poveća primarna proizvodnja krastavaca kornišona sirom BiH. 

"Ove sezone očekujemo između 4.000 t i 5.000 t krastavca kornišona koje će se prerađivati u fabrici Natura Food d.o.o. Bijeljina.  Ovaj proizvod će se dalje plasirati na domaćem tržištu preko domaćih trgovačkih lanaca, te na tržištu EU preko distrubuterskih kuća grupacije Adriatic.", izjavio je izvršni direktor Natura Food Senahid Huremović.

Osnovni cilj „USAID Partnerstva za razvoj agrobiznisa“ je da doprinese društveno-ekonomskom razvoju i za jačanju ruralne ekonomije u ciljanim područjima BiH. Ova aktivnost će se fokusirati na povećanje uzgoja kornišona i njegovog izvoza u zemlje EU. 

NAJNOVIJESva prava zadržava Naturafood d.o.o. Copyright 2015. Powered and developed by: WEBSITE.BA