Vijest
19.10.2018

„Natura“ Cvekla – kraljica zimske salate

Svima poznata činjenica jeste da je ishrana tokom zime dosta jača i kaloričnija. Pored toga što je zimi organizmu potrebno više energije da održava normalnu tjelesnu temperaturu, zima je obično i period praznika u kojima se mnogi opuste kada je zdrava ishrana u pitanju.

S obizrom da se u ovom periodu javlja i problem nemogućnosti nabavke zdravog i svježeg povrća i voća, bosanskohercegovački brend „Natura“ je ponudio potrošačima itekako vrijednu alternativu. U svom asortimanu nudi preko 40 različitih kiselih salata i marmelada koji će obogatiti svaku zimsku trpezu.

Jedan od najpopularnijih „Natura“ proizvoda jeste Cvekla, koja nosi epitet „kraljice“ zimskih salata. Svi sastojci „Natura“ Cvekle su 100% prirodni, što znači da tokom prerade ne dolazi do velikog gubitka vitamina i minerala i na taj način ona služi kao odličan izvor nutritivnih vrijednosti.

Cvekla još rane medicine predstavlja lijek za krv i pomaže kod anemija, ateroskleroze i masnoće u krvi (holesterol, trigliceridi). Jedinstvena je i zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida, a također je odličan izvor folne kiseline, zbog čega se posebno preporučuje trudnicama. Zbog ovih osobina, neizostavan je dio trpeze u mnogim bosanskohercegovačkim domaćinstvima tokom zime, ali i tokom drugih godišnjih doba.

Proizvodi iz Natura asortimana su dostupni u svim većim trgovačkim lancima širom Bosne i Hercegovine. 

Više informacija o samom brendu i asortimanu se mogu pronaći i na  Facebook stranici Natura.



Ostale vijesti
Do 25.06.
Vijest
Agrona uspješno prati bh. poljoprivrednike

Firma Agrona d.o.o. Živinice je izvršila isplatu za prvu polovinu mjeseca jula 2017. svojim kooperantatima koj ...

Do 25.06.
Vijest
Certificiran kvalitet Natura proizvoda

Predstavnici certifikacijske kuće ICS posjetili su fabriku Natura food u Balatunu, koja je uspješno ispunila s ...

Do 25.06.
Vijest
Adriatic Group sve uspješnija

Kompanija Adriatic Group je tokom 2016. ostvarila značajan napredak u poslovanju. Šta je potaknulo taj rast i ...