Vijest
26.06.2017

Humanitarna akcija "Budimo dobri i još bolji ljudi"

Ekipa Zdravog portala posjetila je građane zlatne dobi u Sarajevu, koji su u stanju socijalne potrebe, žive sami, bolesni su i bez bližih srodnika.

Tom prilikom uručeni su im i paketi napravljeni u saradnji s partnerima projekta Eurovip Čitluk, Amko d.o.o. , Fly Fly Travel BiH  i Natura, koji su dali veliki doprinos u svojim proizvodima.

Među deset porodičnih domova koje je naša ekipa obišla na području od Hrasnice do Bistrika bio je i podstanarski stan bivše profesorice J.T. Nekada je, kaže, bila zadovoljna i sretna, u kući ispunjenoj dječijim osmijehom. Već godinama traje njena borba za život sa zloćudnom bolešću.  

Ipak, ističe, ne odustaje – s karcinom će se izboriti osmijehom i pozitivnom energijom.

U životu ne treba plakati nad sudbinom, treba se oduprijeti. Treba se boriti, osmijehom, svom snagom i svim sredstvima.

Pozitivne poruke, lijepe riječi, pa i suze radosnice dočekale su, ali i ispratile ekipu Zdravog portala, koja je obilazila naše sugrađane tokom prethodna dva dana, koliko je trajala akcija Budimo dobri i još bolji ljudi.

Ovo je, ujedno, bila prilika da se pokaže društvena odgovornost jednog portala kao i partnerskih kompanija, te da se iskaže solidarnost s našim sugrađanima i na jedan način uljepša nadolazeća praznična atmosfera.

 “Osobe koje smo posjetili zaista jesu u stanju socijalne pomoći, većina ih boluje od malignih i kardiovaskularnih oboljenja, usamljene su, a  svakodnevne aktivnosti i potrebe su im otežane. Cilj nam je bio omogućiti im na bilo koji način, makar nakratko da zlatnu – treću životnu dob prožive dostojanstveno” – poručila je ovo ekipa Zdravog portala.

Inače, projekat je veoma uspješno prošao, zahvaljujući, prije svega, pomenutim kompanijama (Amko d.o.o. , Fly Fly Travel BiH, Eurovip s proizvodima Brazil kafa i Natura), koje su iskazale solidarnost i društvenu odgovornost. Također, treba napomenuti da je ovo prva aktivnost ovog karaktera, ali ne i posljednja. Naime, ekipa Zdravog portala nastojat će slične akcije provoditi i u budućnosti, kako bi one postale tradicija i nešto po čemu će se u masi prepoznati Zdravi tim.

 

(Zdravi portal)


Ostale vijesti
Do 25.06.
Vijest
Agrona uspješno prati bh. poljoprivrednike

Firma Agrona d.o.o. Živinice je izvršila isplatu za prvu polovinu mjeseca jula 2017. svojim kooperantatima koj ...

Do 25.06.
Vijest
Certificiran kvalitet Natura proizvoda

Predstavnici certifikacijske kuće ICS posjetili su fabriku Natura food u Balatunu, koja je uspješno ispunila s ...

Do 25.06.
Vijest
Adriatic Group sve uspješnija

Kompanija Adriatic Group je tokom 2016. ostvarila značajan napredak u poslovanju. Šta je potaknulo taj rast i ...