Vijest
09.11.2016

Željezničar i Natura 100% podržavaju domaću proizvodnju

Fabriku Voćar-promet iz Zvornika posjetili su fudbaleri najtrofejnijeg domaćeg kluba Željezničar. Povod posjete je bilo upoznavanje fudbalera Želje s domaćom fabrikom, te domaćim brendom Natura, koji je za vrlo kratko vrijeme postao jedan od najprodavanijih brendova u Bosni i Hercegovini, te najprodavaniji brend u kategoriji konzerviranih artikala iz zemalja Jugoistočne Evrope na teritoriju EU.

„Kao igrač Želje koji dolazi iz Zvornika, izuzetno sam ponosan na uspjeh domaće kompanije. Proizvodi kiselih salata i ajvara su me oduševili, te je moja zimnica uz Natura proizvode spremna“, izjavio je Miroslav Stevanović, trenutno najbolji igrač FK Željezničar.

Osim Stevanovića, pogon fabrike Voćar-promet obišli su i Kerim Memija, mladi reprezentativac BiH, Sandi Križman, najefikasniji igrač FK Željezničar u ovoj polusezoni, te menadžement tima.

„Čast nam je ugostiti ovako respektabilan klub i perspektivne igrače iz FK Željezničar. Bitno je da mladi i uspješni ljudi pružaju podršku domaćoj proizvodnji i domaćim proizvodima kao što je naša Natura, izjavio je direktor firme Voćar-promet Ahmed Hublić.

Fabrika Voćar-promet se bavi preradom voća i povrća po tradicionalnoj domaćoj recepturi. Njene proizvode pod brendom Natura možemo pronaći kako na domaćem, tako i na tržištu Evropske unije. Ono što posebno ističe Naturu je činjenica da se sirovine za preradu isključivo nabavljaju od domaćih poljoprivrednika. Stoga Natura s ponosom nosi slogan 100% prirodno, 100% domaće. Najpoznatiji Natura proizvod je kiseli krastavac kornišon, a pored kornišona fabrika proizvodi razne vrste kiselih paprika, kiselih salata, ajvara, te slatki program marmelada, pekmeza i džemova.


Ostale vijesti
Do 25.06.
Vijest
Agrona uspješno prati bh. poljoprivrednike

Firma Agrona d.o.o. Živinice je izvršila isplatu za prvu polovinu mjeseca jula 2017. svojim kooperantatima koj ...

Do 25.06.
Vijest
Certificiran kvalitet Natura proizvoda

Predstavnici certifikacijske kuće ICS posjetili su fabriku Natura food u Balatunu, koja je uspješno ispunila s ...

Do 25.06.
Vijest
Adriatic Group sve uspješnija

Kompanija Adriatic Group je tokom 2016. ostvarila značajan napredak u poslovanju. Šta je potaknulo taj rast i ...